2013. március 2., szombat

Arckrém és dixieland

Forrás: est.hu

Ebben a bejegyzésben kivételesen nem egy kevéssé ismert emberről fogok írni. Nagy teljesítmény, ha valaki évtizedeken át sikeres a zenekarával, sőt, nemzetközi fesztiválokat képes vele megnyerni. Az is kalapemelést érdemel, ha egy vállalkozó termelőcéget alapít, fejleszt, és a rendszerváltástól napjainkig talpon tud maradni a multik által dominált fogyasztási cikk piacon. De ami igazán különleges, az az, ha mindezt egy és ugyanaz a személy követi el.

Benkó Sándor több mint 55(!) éve alapította zenekarát, mely amerikai dixieland/jazz muzsikát játszik. Néhány említésre méltó mérföldkő: 1971-ben megnyerték a Montreaux-i Jazz Fesztivált, 1972-ben San Sebastian-ban a közönség nagydíját kapták, 1982-ben a Sacramentói Jazz Fesztivál nagydíját nyerték el, és ugyanebben az évben a Kaliforniai Parlament is kitüntette őket. 1983-ban az Év Zenekara lettek Kaliforniában, majd 1987-ben az akkori amerikai elnök, Ronald Reagen részesítette a zenekart kitüntető elismerésben. 20 évvel később, 2007-ben George W. Bush hasonlóképp cselekedett. És persze számos hazai elismerés birtokosai.


Annak érdekében, hogy az egyébként mérnök végzettségű Benkó Sándor megfelelő finanszírozási hátteret tudjon biztosítani az együttesnek, vállalkozásba fogott, méghozzá nehéz műfajban, a kozmetikai gyártás és marketing területén. A Sunfleur Kozmetikai Kft. 1989 óta létezik a hazai piacon, és képes volt sikeresen fennmaradni az erős versenykörnyezetben. Termékeiket a patikák, egyes drogériák és hypermarketek forgalmazzák. Számos kategóriában, több tucat szépségápoló és gyógyszertári termékkel vannak jelen. Nem csak termelnek és árulnak, hanem folyamatos termékinnovációval igyekeznek lépést tartani a konkurenciával.

Sokan örülnének, ha életük egy területén jelentőset tudnának alkotni. Ami itt igazán figyelemreméltó, hogy Benkó Sándor ezt két teljesen eltérő szegmenségben tudta elérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése